Eğitim Sitesi

TSE Belgesi (Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi) Nedir? TSE Belgesi (Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde TSE Belgesi (Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. TSE Belgesi (Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi) nedir? TSE Belgesi (Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi) ne demek? TSE Belgesi (Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

TSE Belgesi (Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi) Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak TSE Belgesi (Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi):

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve marka almak isteyen firma arasında akdedilen sözleşme ile TSE markası kullanma hakkı verilen firma adına düzenlenen ve üzerinde TSE markası kullanılacak malların; ticari markası, cinsi, sınıfı, tipi ve türünü belirten belge.


Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

TSEK Markası (Kalite Uygunluk Markası): TSEK markası, üzerine veya ambalajına konulduğu malların henüz Türk Standardı olmadığından ilgili uluslararası veya diğer ülkelerin standartlarına veya TSE tarafından kabul edilen teknik özelliklere uygun olarak imal edilip, piyasaya arz edildiklerini ifade eder.

TUS Belgesi: Mühendis — Mimar Odaları Birliği-Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından her bir ruhsat için verilen tescil belgesi.

TUS (Teknik Uygulama Sorumlusu): Ruhsat eki projelerin uygulanmasında Harita ve Kadastro Mühendislik Hizmetlerini üreten ve sorumluluğunu alan Serbest Harita ve Kadastro Mühendislik Müşavirlik Bürosu.

Tusunami: Odağı deniz dibinde olan, derin depremlerden sonra, oluşan dev dalgalara verilen addır.

Tutanak: Herhangi bir olayın ortaya çıkışını, sonucunu olay anında ya da olaydan hemen sonrasında olanları anlatmak için yazılan yazılar.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü