Eğitim Sitesi

Tümevarım (Endüsksiyon) Nedir? Tümevarım (Endüsksiyon) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Tümevarım (Endüsksiyon) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tümevarım (Endüsksiyon) nedir? Tümevarım (Endüsksiyon) ne demek? Tümevarım (Endüsksiyon) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Tümevarım (Endüsksiyon) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Tümevarım (Endüsksiyon):

Zihnin tek tek olgularla ilgili yargılardan hareket ederek genel sonuçlara ulaşmasıdır. Örnek : "Ali, Ayşe, John, Brigitte insandır ve ölümlüdür." O halde, bütün insanlar, ölümlüdür. Tümevarımın doğruluk değeri olasılıklıdır. Yukarıdaki örnekte sonuç doğru olduğu halde, "Ali, Ayşe, John, Brigitte insandır ve sarı saçlıdır." " O halde, bütün insanlar sarı saçlıdır akıl yürütmesinde sonuç yanlıştır."


Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

Tür: Cinsin altında sıralanan şeylerdir. Gerçeklikleri farklı olan şeylere "bunlar nedir?", diye sorulduğunda alınan yanıt türü gösterir. Cinsle karşılaştırıldığında içlemi çok olan şeyler türdür.

Unutma: Önceden kazanılan bilgi ve becerilerin bellekteki izlerinin zamanla aşınması ya da silinmesidir.

Uyarıcı (uyaran): 1- Organizmayı etkileyen nesne, fiziksel güç ya da olayları anlatır.

2- Fiziki çevreden ya da organizmadan kaynaklanarak duyu organını harekete geçiren herhangi bir nesne, enerji ya da enerji değişmesi.

Uyarım: İç ve dış çevreden gelen, duyu organları tarafından alınabilecek şiddette olan uyarıcıların organizmayı etkilemesidir.

Uzun Süreli Bellek: Uzun süreli belleğe alınan bilgi uzun zaman aralığında hatırda tutulur, unutulmaz. Bu zaman aralığı 30 saniyeden başlayarak organizmanın tüm yaşamı boyunca sürebilir. Cumhuriyet ne zaman kuruldu sorusuna, 29 Ekim 1923 dediğinizde bu bilginiz uzun süreli bellekten gelmektedir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü