Eğitim Sitesi

Uyarıcı (uyaran) Nedir? Uyarıcı (uyaran) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Uyarıcı (uyaran) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Uyarıcı (uyaran) nedir? Uyarıcı (uyaran) ne demek? Uyarıcı (uyaran) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Uyarıcı (uyaran) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Uyarıcı (uyaran):

1- Organizmayı etkileyen nesne, fiziksel güç ya da olayları anlatır.

2- Fiziki çevreden ya da organizmadan kaynaklanarak duyu organını harekete geçiren herhangi bir nesne, enerji ya da enerji değişmesi.


Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

Uyarım: İç ve dış çevreden gelen, duyu organları tarafından alınabilecek şiddette olan uyarıcıların organizmayı etkilemesidir.

Uzun Süreli Bellek: Uzun süreli belleğe alınan bilgi uzun zaman aralığında hatırda tutulur, unutulmaz. Bu zaman aralığı 30 saniyeden başlayarak organizmanın tüm yaşamı boyunca sürebilir. Cumhuriyet ne zaman kuruldu sorusuna, 29 Ekim 1923 dediğinizde bu bilginiz uzun süreli bellekten gelmektedir.

Ülke: Devletin egemenlik hakkını kullandığı sınırları belirli toprak parçasıdır.

Üretim: Mal ve hizmetlerin fayda sağlamak amacı ile biçiminin, yerinin ve adedinin değiştirilmesine üretim denir. Örneğin, fayda sağlamak amacı ile buğday tohumunu ekip büyüterek çok sayıda buğday elde etmek, buğdayın biçimini değiştirip un ve ekmek haline dönüştürmek, ekmeği fırından alıp satmak amacı ile pazara (bakkala, markete) taşımak birer üretim faaliyetidir.

Üretim Malı: Doğrudan tüketilmeyip bir başka tüketim malının elde edilmesine yarayan mallardır. Başka malları elde ederken kullanılan araç ve gereçler yani üretim araçları dayanıklı üretim malları, başka malları elde ederken kullanılan ham maddeler dayanıksız üretim mallarıdır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü