Güncel Fizik terimleri sözlüğümüzde Tümsek Ayna terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tümsek Ayna nedir? Tümsek Ayna ne demek? Tümsek Ayna hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Tümsek Ayna Terimi Hakkında Bilgiler
Fizik Terimi Olarak Tümsek Ayna:
Yansıtıcı yüzeyi tümsek şeklinde olan ve üzerine paralel ışınları dağıtarak cisimlerin olduğundan küçük görünmesine neden olan aynadır.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Tümsek Ayna:
Dış yüzü (tümseği) parlak olan küresel aynalar.
Benzer Fizik Terimleri
Fizik: Madde üzerine etki eden kuvvetlerin yol açtığı ve maddenin bileşiminde değişimin meydana gelmediği olayları inceleyen, mekanik, ısı, elektrik, manyetizma, ışık ve radyoaktivite gibi alt dalları olan bilim dalı.
Tersinir: Bir olayın ortaya çıkma şartlarındaki sonsuz küçük bir değişikliğin etkisiyle herhangi bir anda yön değiştirebilen (kimyasal, fiziksel ve mekanik dönüşüm).
Katıhal Fiziği: Yoğun haldeki maddelerin, özellikle kristal yapılı olan maddelerin elektriksel, manyetik, optik ve esneklik özelliklerini inceler. Bilgisayarlar ve telefonlarda her gün daha da küçülen işlemcilerin, elektronik parçaların gelişimi katıhal fiziği sayesindedir.Modern fiziğin en geniş dalıdır. İnceleme alanı amorf, cam ve sıvılara da genişletilmiştir.
Fotometre: Işık şiddeti bilinen bir kaynak yardımıyla, ışık şiddeti bilinmeyen bir başka kaynağın, ışık şiddetini bulmaya yarayan araçlara fotometre denir. Değişik fotometreler vardır. Bunlardan en çok kullanılanları, yağ lekeli fotometre ile küresel fotometredir. Yağ lekeli fotometreye bunsen (bunzen)'in yağ lekeli fotometresi de denir.
Düğüm Çizgisi: Dalga kaynakları etrafında çizilen gri çizgiler dalga tepelerini, kesikli çizgiler dalga çukurlarını göstermektedir. Girişim deseninde iki dalga tepesinin veya iki dalga çukurunun üst üste bindiği noktalar dalga katarlarını, bir dalga tepesi ile bir dalga çukurunun üst üste bindiği noktalar da düğüm çizgilerini oluşturur.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Fizik Terimleri Sözlüğü