Güncel Ekonomi, Bankacılık terimleri sözlüğümüzde Tutsat (İpotek) Kredileri (Mortgage) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tutsat (İpotek) Kredileri (Mortgage) nedir? Tutsat (İpotek) Kredileri (Mortgage) ne demek? Tutsat (İpotek) Kredileri (Mortgage) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Tutsat (İpotek) Kredileri (Mortgage) Terimi Hakkında Bilgiler
Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Tutsat (İpotek) Kredileri (Mortgage):
Banka veya benzer bir finans kuruluşu tarafından konut, arsa gibi taşınmaz mallar üzerinden gerçekleştirilecek ipotek karşılığında uzun vadeli konut kredilerinin kullandırılmasını öngören bir tür gayrimenkul finansman sistemini ifade etmektedir. Bu sistemde kişiler talep ettikleri taşınmaz mal için belirli bir peşinat ödemekte, geri kalan tutar ise finans kuruluşu tarafından ödünç verilerek karşılanmaktadır. Söz konusu finans kuruluşu, ödünç verdiği tutar (kredi) geri ödenene dek, taşınmaz mala el koyabilme yetkisini sahiptir. Borcun geri ödemesi önceden belirlenmiş ödeme serisine uyarak sabit veya değişken faizle gerçekleştirilebilmektedir. Finansal kuruluşlar kullandırdıkları tutsat (mortgage) kredilerini teminat göstererek tahvil ihraç edebilmekte ve borçlanabilmektedir.
Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri
Tezgahüstü Türev Piyasalar: İşlem koşulları sözleşmeye taraf olan kişilerce esnek bir biçimde belirlenebilen türev ürünlerin alınıp satıldığı piyasadır. Alım satım işlemleri borsalar gibi organize platformlarda gerçekleştirilmediği için tezgahüstü piyasa sınıfında tanımlanmaktadır. (Over the Counter "OTC" Derivatives Markets)
Tezgahüstü Piyasalar: Organize olmayan, belirli bir yapı altında toplanmayan piyasalardır. İşlemler taraflar arasında karşılıklı anlaşma yoluyla gerçekleştirilir. (Over the Counter - OTC)
Tertip: Dolaşımdaki banknotların grafik tasarım ve boyutları dışında; yetkili imzalarında, motif veya renklerinde, kullanılan baskı tekniklerinde, güvenlik özelliklerinde değişiklik yapılarak dolaşıma çıkarılan banknotlardır. (Series)
TCMB’nin Ağırlıklı Ortalama Faiz Oranı: TCMB’nin farklı vadelerdeki fonlama faizlerinin miktarla ağırlıklandırılmış ortalama faizidir. (CBRT’s Weighted Average Funding Rate)
Tasarruf Açığı: Belirli bir dönemde, yurt içi toplam tasarrufların yurt içi toplam yatırımları karşılayamaması durumunda yatırımların karşılanabilmesi için gerekli olan dış finansman miktarıdır. (Savings Gap)
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü