Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Yemâme terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yemâme nedir? Yemâme ne demek? Yemâme hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Yemâme Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Yemâme:
Kuranı Kerimin kitap haline getirilmesine sebep olan savaş.
Genel Türkçe Terimi Olarak Yemame:
Arabistan'da tahıl yetiştirmesi ile ünlü bir yer adı.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Yerhamükellâh: Aksırıp, "Elhamdülillah" diyene, yanında bulunan kimsenin; "Allahü teâlâ sana merhamet etsin" mânâsına söylediği mübârek bir söz.
Zakkum: Cehennemde bir ağacın ismi, cehennemliklerin yiyeceği.
Zan: İnsanlar hakkında iyi veya kötü düşünce beslemek, zan ikiye ayrılır. Hüsnü Zan ; İnsanlar hakkında iyi fikir güzel düşünce beslemektir. Güzel bir huydur. İnsanları birbirine yaklaştırır. Kendileri iyi ve temiz olan insanlar başkalarını da öyle görürler.
Zebur: Allah'ın Davud (as)'a gönderdiği kutsal kitap, içinde ilahiler, güzel sözler, dualar ve zikirler yer almaktadır. Allah'ın gönderdiği şekli koruyamamış ve değişikliğe uğramıştır.
Zilhicce: 1. Kamerî ayların on ikincisi.
2. Eski Arap geleneğine göre içerisinde savaş yapılması yasak olan dört haram aydan biri. Haram aylar; recep, zilkade, zilhicce ve muharremdir. Hac ve kurban ibadetleri zilhicce ayı içerisinde yerine getirilir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü