Güncel Sağlık-Tıp terimleri sözlüğümüzde Yerleşik Parazitlik terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yerleşik Parazitlik nedir? Yerleşik Parazitlik ne demek? Yerleşik Parazitlik hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Yerleşik Parazitlik Terimi Hakkında Bilgiler
Sağlık-Tıp Terimi Olarak Yerleşik Parazitlik:
Hayatının her dönemini konakta geçirmesidir.
Benzer Sağlık-Tıp Terimleri
Normal Flora: İnsan vücudunda, normal koşullarda zarar vermeden onunla birlikte yaşayan mikroorganizma topluluğuna denir. Örneğin boğaz florası, bağırsak florası gibi.
Patojen Mikroorganizma: İnsan ya da hayvan vücudunda hastalık yapabilme yeteneğine sahip mikroorganizmalara denir.
Enfektivite: Enfeksiyon etkenin canlı ya da cansız bir ortama bulaşarak orada yerleşip üreyebilme özelliğine enfektivite denir.
Enfeksiyon Hastalığı: Enfeksiyon etkenlerinin insan ve hayvan vücuduna girip yerleştikten ve burada çoğalmaya başladıktan sonra hastalık belirtilerinin (bulantı, kusma,ateş, hâlsizlik, huzursuzluk vb.) ortaya çıkması ve başkalarına da bulaşma özelliği gösteren hastalık grubuna enfeksiyon hastalığı denir.
Bulaşma Süresi: Hastalık etkeninin çevreye yayılarak başka bir insana, yani kaynaktan sağlam kişiye bulaştığı zaman aralığına bulaşma süresi denir.
Bulaşma süresi, genellikle kuluçka döneminin sonunda başlayıp hastalık belirtilerinin ortadan kalkmasıyla sona erer ancak bazı hastalıklarda belirtiler ortadan kalktıktan sonra da sürebilir. Örneğin, bulaşıcı sarılıkta belirtiler ortadan kalktıktan sonra yapılan kan alışverişiyle hastalık bulaşabilir. Hastalıkların bulaşma sürelerinin bilinmesi, bulaşıcı hastalıklardan korunma açısından önemlidir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü