Eğitim Sitesi

Yersel Fotogrametrisi Nedir? Yersel Fotogrametrisi Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Haritacılık (Kartografya) terimleri sözlüğümüzde Yersel Fotogrametrisi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yersel Fotogrametrisi nedir? Yersel Fotogrametrisi ne demek? Yersel Fotogrametrisi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Yersel Fotogrametrisi Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Yersel Fotogrametrisi:

Bir yer noktasından çekilen fotoğraflarla çalışan fotogrametri dalı.


Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri

Zamansal Çözünürlük: Uzaktan algılama sistemlerinin aynı yeryüzü parçasını ne kadar sıklıkla görüntüleyebileceğini gösteren nicelik, tekrar aynı yeri görüntüleyebilme yeteneği.

Tul: Küre yüzeyindeki bir noktadan geçen meridyen ile başlangıç meridyeninin ekvator üzerinde ayırdığı daire yayı ya da bu yaya karşılık gelen; saat yönünün tersinde büyüyen ve sıfır (0) ile (+,-) 180 derece arası değişen küresel koordinat, boylam.

Trilaterasyon: Yalnız kenarlarının ölçerek üçgen ağlarının oluşturulması yöntemi, üçkenarlama.

UTM Projeksiyonu Koordinatları: Gauss-Krüger projeksiyonunun evrenselleştirilmiş biçimi; meridyen dışında bir ölçek katsayısı olan 180 derece meridyenden başlayarak 6 derece boylam aralıklı, harita projeksiyonu.

Yatay Kontrol Ağı: Üçgenleme yöntemi ile koordinatları belirlenmiş, daha sonraki ölçmeler için dayanak oluşturan nirengi ve poligon noktaları kümesi, kontrol ağı.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Haritacılık (Kartografya) Terimleri Sözlüğü