Cimnastik Terimi Hakkında Bilgiler
Çevik,güçlü,dayanıklı,dinç,sağlıklı olmak,vücudun gelişmesini sağlamak amacıyla alet ve hafif araçlarla veya aletsiz olarak yapılan,yöntemli ve düzenli vücut hareketlerini ve bu hareketleri kapsayan yarışmalar.Kişinin hareket sistemine(sinir,eklem,kas ve bağlantı gruplarının)önem ve görevlerine göre uygulanması gereken ritmik,estetik,sanat görüşüne ve diğer amaçlara da yöneltebilen,kurallara bağlı kalarak beden ve ruh yapısının koordinasyonuna ulaşma imkanı veren sistematik hareketler.İnsan vücudunun hareketlerini mükemmelleştirmek ve uyum sağlamak,düzgün bir postür kazanmak için,analitik veya global olarak uygulanmış fizik egzersizler sistemi.
Benzer Jimnastik (Cimnastik) Terimleri:
Ters Cephe Duruşu: Pozisyon, düz cephe duruşunun tersi.
Ters Beşik: Sırt üstü yatışta,kollarla bükülü dizleri kavrayarak sırt üzerinde,baş-ayak yönünde sallanma.
Önden Asılma Terazi: Vücudun,yüz araca dönük,gergin ve yatay olarak kollarda asılı ve dengede tutulduğu durum.
Yan Cephe Duruşu: Vücudun yerde veya alette yani yere dönük, tek el ve ayak kenarına dayalı ve gerili tutulduğu durum. "Ye Duruşu" da denilmektedir.
Yaylanma: Vücut bölümlerinde,kasların gerilme ve kasılma gücü ile oluşan ve birbirini ölçülü olarak izleyen esnek yaklaşma.
Atlama Beygiri: Cimnastikte kullanılan bir çeşit alet.Erkeklerde 1.35m.bayanlarda 1.10 m. yükseklikte ve bunlar üzerine tutturulmuş,yumuşak yüzeyli,deri kaplı kutu bi