35, 238 litre değeri olan ve kuru madde tartmakta kullanılan İngiliz- Amerikan kapasite ölçüsü.
Çelik konstrüksiyondan yapılan genellikle bakliyat ve çuvallı emtiaların depolamasında kullanılan yatay depo
Fidan ve fidelerin toprakta yeni yerlerine dikildiğinde verilen ilk suyun adıdır.
Yaşayan organizmanın insan, bitki, hayvan ve mikroorganizmalardan oluşan çevredir.
Açıklamalarıyla 708 Ziraat (Tarım) Terimi
Bu ekosistemdeki cansız varlıklar, iklim ve toprak faktörlerinin tamamıdır.
Bitki boyu 90-100 cm olup, yatmaya dayanıklıdır. Beyaz kılçıklı başak yapısına sahiptir. Daneleri oval, sert, beyaz renkli olup, 1000 tane ağırlığı 42-45 gr'dır. Kışa ve kurağa orta derecede, sarı, kahverengi pasa ve septoriaya dayanıklı ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.
Yazlık, kılçıklı, bin dane ağırlığı 41 gram olan, makarnalık buğday çeşidi.
Gelişmesini tamamlayamamış, normalden küçük kalmış hububat veya bakliyat tanesi.
Yurdumuzda daha çok Ege ve Marmara kıyı bölgesinde yetiştirilen, küçük taneli, sert nişastalı, kalın kabuklu, 1000 dane ağırlığı 80130 gr. olan bir mısır türü.
Aralarında ortak özellikler bulunan varlıklar topluluğu.
Hububat grubundan buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır ve darı gibi ürünlerin birbirleriyle karıştırılmasından meydana gelen paçal.
İtalyan orijinli, ekmeklik kalitesi orta, ekmeklik kırmızı yarı sert buğday çeşidi.
Yazlık, erkenci, beyaz kılçıklı, dane rengi amber, makarnalık kalitesi iyi, 1000 tane ağırlığı 35.09 gr. makarnalık buğday çeşidi.
Kılçıklı, çıplak-beyaz kavuzlu, tane dökmez, daha çok Ege Bölgesi için uygun, yazlık, kışa ve pasa dayanıklı, bin dane ağırlığı 50 gram civarında, beyaz yarı sert buğday çeşidi.
Embriyo ile ilgili bilgilere bakınız.
Kısa boylu, sürmeye, pasa, yatmaya, kurağa ve kışa dayanıklı, dane dökmeyen, yüksek verimli, kahverengi kavuzlu, taban ve sulanır alanlarda yetiştirilmesi uygun makarnalık buğday çeşidi.
Serin iklim tahılları içinde ekiliş olarak dünya da dördüncü, Türkiye de buğday ve arpadan sonra üçüncü sırayı alan, çoğunlukla hayvan yemi olarak kullanılan, ülkemizde genellikle Orta Anadolu da ekiliş ve üretimi yapılan, bin dane ağırlığı 20-30 gr olan bir tahıl türü.
Analizi yapılmak üzere Laboratuvara gelen çavdar etüt numunesinin fiziksel ve kimyasal analiz sonuçlarının işlendiği belge.
Bitkinin kök, gövde, sap, dal, ve yaprak gibi bölümlerinden kesilen ve yeniden köklenme yeteneği taşıuyan canlı parçalardır.
Çelik yapıdan (konstrüksiyondan) yapılmış değişik şekil ve büyüklükteki yatay depo.
Diğer Ziraat (Tarım) Terimleri
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Açıklamalı Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü