Güncel Sağlık-Tıp terimleri sözlüğümüzde Ağır Metal terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ağır Metal nedir? Ağır Metal ne demek? Ağır Metal hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Ağır Metal Terimi Hakkında Bilgiler
Sağlık-Tıp Terimi Olarak Ağır Metal:
İnsan vücudunda fazla miktarda biriktiklerinde zehir etkisi gösteren, yoğunluğu 5 g/cm³ ten daha yüksek olan metalik özellikteki elementlerin genel adı.
Mutfak - Yemek Terimi Olarak Ağır Metal:
İnsan vücudunda yüksek toksik etkiye neden olan metaller.
Benzer Sağlık-Tıp Terimleri
Antisosyal Kişilik Bozukluğu: Çocukluk döneminden başlayarak yetişkinlikte devam eden, başkalarının haklarına sürekli olarak saygısızlık etme, saldırıda bulunma, toplumsal yasalara ters düşme, suç sayılan davranışlar gösterme ile beliren kişilik bozukluğu.
Anemi: Kandaki alyuvar sayısı veya hemoglobin miktarının normal değerlerin altına düşmesiyle beliren bir sendrom, kansızlık. Hastalar halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı ve çarpıntıdan yakınırlar.
Anket: Bir konu ile ilgili bilgilerin özgün yazılı sorular yoluyla ve bir mülakatçı aracılığıyla kişilerden elde edilmesi esasına dayalı veri toplama biçimi.
Antibiyotik: 1- Mikroorganizmaların üremesini engelleyen veya tahrip eden, genellikle mikroorganizmalar ya da bitkiler tarafından meydana getirilen penisilin gibi kimyasal maddelerin genel adı.
2- Bitkilerde özellikle küf mantarlarında bulunan veya sentezle elde edilen, birçok mikroba karşı kullanılan, penisilin, streptomisin vb. maddelerin ortak adı.
3- Bakterilerin üremesini engelleyen ya da öldüren; genellikle mantarlardan, bitkilerden ya da yapay olarak elde edilen ilaç grubu.
Antikor: 1- Vücuda giren herhangi bir yabancı maddeye karşı vücudun meydana getirdiği protein yapıdaki savunma maddesi.
2- Plazma hücreleri tarafından üretilen ve vücuda giren mikroplarla savaşımda rol oynayan proteinler. İmmünglobülinler (Ig) antikorlarla eşanlamda kullanılır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü