Eğitim Sitesi

Âlemi Ervah (Âlemiervah) Nedir? Âlemi Ervah (Âlemiervah) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Âlemi Ervah (Âlemiervah) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Âlemi Ervah (Âlemiervah) nedir? Âlemi Ervah (Âlemiervah) ne demek? Âlemi Ervah (Âlemiervah) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Âlemi Ervah (Âlemiervah) Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Âlemi Ervah (Âlemiervah):

Ruhlar âlemi, insanın dünyaya gelmeden önce ve öldükten sonra ruhunun bulunduğu ve varlığı duyu organlarıyla kavranamayan âlem.


Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

Alevi: 1. Hz. Ali ve Hz. Fatıma soyundan gelen.

2. Hz. Ali’ye özel ilgi ve sevgi gösteren, ona taraftar olan.

Alevilik: 1. Hz. Ali’ye bağlılık noktasında birleşen çeşitli dinî ve siyasi grupların ortak adı.

2. Hz. Ali’ye bağlılık temelli din yorumunun genel adı.

Aleyküm Selâm (Aleykümselâm): "Selam, barış, esenlik, güven, huzur sizin de üzerinize olsun." anlamında “selamün aleyküm” cümlesine verilen cevap. Aleykümselam biçimindeki dua cümlesi “ve rahmetullahi ve berekâtühü” (Allah’ın acıması, rahmeti, bereketi ve bolluğu üzerinize olsun.) kelimeleri eklenerek de söylenebilir.

“Size birisi selam verdiği zaman siz de onu (ve aleykümselam ve rahmetullah) diyerek daha güzeliyle veya aynısıyla selamlayınız.” (Kur’an-ı Kerim 4/86)

Altın Oluk: Kâbe’nin damında biriken yağmur sularının Hicr’e akmasını sağlamak için Kâbe’nin kuzeybatı duvarının üzerine yerleştirilmiş oluk.

Oluk ilk kez, Hz. Peygamber otuz beş yaşında iken, Kâbe’nin, Kureyş kabilesi tarafından yeniden inşa edilmesi sırasında konmuştur. Kâbe’nin oluğu ilk defa Emevi halifesi Velid b. Abdülmelik (705-715)’in emri ile Mekke valisi Halid b. Abdullah tarafından altınla kaplatılmış, bundan böyle Altın Oluk diye anılmıştır.

Alperen: 1. Kahraman, dini yaymak için savaşan derviş, mücahit.

2. Tarihte Anadolu’da hem veli hem de asker olarak görev yapanlara verilen unvan.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü