Eğitim Sitesi

Diplomasi Nedir? Diplomasi Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Diplomasi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Diplomasi nedir? Diplomasi ne demek? Diplomasi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Diplomasi Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Diplomasi:

1.Uluslararası ilişkileri düzenleyen antlaşmalar bütünü. 2.Yabancı bir ülkede ve uluslararası toplantılarda ülkesini temsil etme işi ve sanatı.


İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Diplomasi:

Milletlerarası ilişkileri düzenleyen antlaşmalar bütünü, yabancı bir ülkede ve milletlerarası toplantılarda ülkesini temsil etme işi ve sanatı.


Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Diplomasi:

Uluslararası ilişkileri düzenleyen antlaşmalar bütünü.


Benzer Tarih Terimleri

Dionisos: İlkçağ Yunan Mitolojisinde baş tanrı olan Zeus'un oğludur. Bağların koruyucusu ve şarap tanrısıdır.

Dirhem: 1- 1 Nisan 1931 tarihine kadar bizde de kullanılan Arap-İslam ağırlık ölçü birimi olup, 3.207 grama denktir. 400 dirheme bir okka (1282.8 gr.), 44 okkaya bir kantar (56443.2 gr.), 4 kantara bir çeki (225.7728 kg.) denirdi.

2- Emeviler döneminde bastırılan gümüş para.

Dirlik: Osmanlı Devleti tarafından görevlilere maaş olarak verilen veya belli bir topraktan sağlanan yıllık vergi gelirlerinin ayrılmasıyla ödenen, para veya üründür. Ulufe, müşahere, saliyane, türünden günlük, aylık, üç aylık ve yıllık maaşlarla, has, zeamet, tımar, arpalık ve malikane türünden gelirlerin tümüne dirlik denir. Daha çok has, zeamet ve tımar gelirleri için kullanılan bir deyime dönüşmüştür.

Divan: Bugünkü Bakanlar Kurulu'nu karşılayan deyim. İslam devletlerinde, hükümdarlara devlet İşlerinde Yardımcı Olması İçin Oluşturulan danışma kuruludur. İlk olarak Abbasiler Devri'nde Sasani Devleti örnek alınarak oluşturulmuştur. Divan örgütünün en gelişmiş modeli Osmanlılar tarafından oluşturulmuştur.

Divan-ı Harp: Askeri mahkeme.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü