Eğitim Sitesi

Mum Duruşu Nedir? Mum Duruşu Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Jimnastik (Cimnastik) terimleri sözlüğümüzde Mum Duruşu terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Mum Duruşu nedir? Mum Duruşu ne demek? Mum Duruşu hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Mum Duruşu Terimi Hakkında Bilgiler

Jimnastik (Cimnastik) Terimi Olarak Mum Duruşu:

Mum Duruşu Sırtüstü yatışta, ellerle gövde yanlardan kavranır. Bacaklar gergin olarak yukarı kaldırılırken dirseklere dayanarak, ağırlığı omuzlara aktarılır. Dayanak yüzeyi omuzlar ve üst koldur. Vücut ayak uçlarına kadar gergin ve diktir.


Benzer Jimnastik (Cimnastik) Terimleri

Çakı Duruşu: Uzun oturuşta veya bacaklar bükülü oturuşta, bacakların 45 derece yukarıya gergin şekilde kaldırılmasıdır. Kollarla yanlardan destek alınır. Dayanak yüzeyi sadece kalçadır.

Planör Duruşu: Vücut ayak ağırlığı tek bacak üzerindedir. Diğer bacak gergin olarak yukarıya kaldırılır. Kollar omuz hizasında yanlarda açık, gövde ile beraber yere paraleldir.

Zorunlu Hareketler: Artistik patinajda olduğu gibi cimnastikteki bazı yarışmalarda sporcuların yapmak zorunda oldukları,önceden belirlenmiş hareketler.

Yunus Atlama: Çift ayakla sıçrayıp kazanılan uçma hızıyla,havadan eller üstüne yere düşerek uygulanan dayanmalı perende.

Yer Cimnastiği: El ve bütün vücut bölümleri için yeri bir dayanarak düzeyi gibi kullanıp,düzenlenen hareketler bütünü.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Jimnastik (Cimnastik) Terimleri Sözlüğü