Eğitim Sitesi

Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü

Eylem Sınırı Öğretmenin etkili olduğu, kendisine yakın olan öğrencilerden başlayarak, arkadaki sıraların ortasında oturan öğrencileri kapsayacak biçimde bir üçgen alandır.

Eytişim Karşılıklı savların ileri sürüldüğü bilimsel konuşmaları yönetme ve yürütme sanatı.

2. Fichte, Hegel ve Marx gibi filozofların, kavramların karşıtlarıyle birlikte düşünülerek gerçeğin bulunabileceği yolundaki görüşlerine verilen ad.

3. Genel anlamda Sokrates'in soru sorma ve soruları karşılama temeline dayalı öğretim yöntemine benzer bir tartışma yolu.

Ezber Farsça ez-ber->yürekten, by heart learning (İng.), par coeur (Fr.); Bir bilginin "değişmez tek doğru" olarak benimsenmesi, öyle olduğuna ilişkin kalben duyulan güvenin akıl yoluyla tahkik edilmeyişidir. Merak kökenli kuşku ile birleşik olmayan her bilgi "yürekten bilgi" olup, "yürektenlik" bir öğrenme yöntemi olan "akılda tutma (belleme)" değildir.

Final Dönem sonu sınavı.

Fizik Öğrencilere fizik biliminin temel ilkelerini kavratmak, doğa olaylarının niteliğini anlatarak doğanın daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmak, yurdumuzun enerji ve zenginlik kaynaklarını tanıtmak ve birtakım teknik bilgi ve becerilerin günlük hayat sorunlarının çözümünde nasıl kullanılacağını açıklamak amacıyla orta dereceli okullar ile kimi yüksek okullarda okutulan ders.

Açıklamalarıyla 556 Eğitim-Öğretim Terimi

Geçerlik Bir ölçme aracının kullanılış amacına hizmet etme derecesi.

Geçiş Öğrencilerin farklı program, tür, alan, dal veya kurumlar arasında yapılan değişiklik.

Gelişim Psikolojisi Büyüme ve gelişme sonucu davranış ve bilişsel sistemde ortaya çıkan değişiklikleri inceleyen psikoloji dalı.

Gelişme Olgunlaşma ile yaşantılar arasındaki öğrenmenin etkileşimi sonucu ortaya çıkan süreç.

Genel Eğitim 1. Eğitimin, öğrenim sırasında herkesin ortak olarak elde etmesi istenilen yaşantılardan oluşan yönü.

2. Bireye, ileride karşılaşacağı kişisel ve toplumsal sorunların çözümünde gerekebilecek bilgi, beceri ve anlayışları kazandırmayı amaç edinen öğretim programına dayalı eğitim.

Genetik İnsan, hayvan ve bitkilerde soya çekim, evrim ve değişim olaylarını inceleyen biyoloji dalı.

Gerçekçi Eğitim Öğretim etkinliklerinde gerçekler üzerinde durulmasını ya da gerçeklerin anlatılmasını öngören, eğitimin ereğini, doğrulanabilen bilgilerin aktarılması ve açıklanması biçiminde düşünen ve bu nedenle gözleme, deneye ve kişisel çalışmalara önem veren eğitim görüşü.

Gereç Daha çok basılı ve yazılı öğretme-öğrenme ortamı.

Geri Bildirim Öğrenci projesinin eksik, gelişebilir ve iyi olduğu noktalarla ilgili öğretmenin yaptığı gözlemlerdir. Her değerlendirme ölçütünün altında geri bildirim kısmı bulunmaktadır. Öğretmen ihtiyaç duyduğu zaman bu kısmı doldurmaktadır.

Görev Sınırları ve süreleri dar belirli bir dizi eylemdir.

Görsel Eğitim Levha, model, devinimli ve devinimsiz film gibi doğrudan doğruya görme duyusuna ilişkin gereçlere dayanılarak yapılan eğitim.

Görsel-İşitsel Çağrışım Görme ve işitme duyularına dayalı olarak oluşan çağrışım.

Görsel-İşitsel Eğitim Basılı eğitim gereçleri yanında daha çok görme ve işitme duyularına yönelik gereçlerden yararlanılarak yapılan eğitim.

Görüntü Film ya da şerit filmde tek bir devinimi belirten resim.

Görüş Olaylar, düşünceler ya da nesneler üzerinde geliştirilen anlayış, değer ve yargı.

Diğer Eğitim-Öğretim Terimleri

İlk Sayfa ... 15 16 [17]18 19 ... Son Sayfa

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Açıklamalı Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü